Blog

Ιστορία της BLACK+DECKER

 

Ιστορία της BLACK+DECKER™

S. Duncan Black
Δύο νέοι επιχειρηματίες, οι S. Duncan Black και Alonzo G. Decker, ίδρυσαν ένα μικρό κατάστημα μηχανημάτων στη Βαλτιμόρη, στο Μέρυλαντ. Το ονόμασαν The BLACK+DECKER™ Manufacturing Company. Το κατάστημά τους μεγάλωσε πέρα από οτιδήποτε μπορούσαν να φανταστούν.
 
Σήμερα, η BLACK+DECKER™ είναι μια παγκόσμια εμπορική και κατασκευαστική εταιρεία ποιοτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται μέσα και γύρω από το σπίτι και σε εμπορικές εφαρμογές. Είναι επίσης κύριος προμηθευτής συστημάτων πληροφορησης και υπηρεσιών σε κυβερνητικούς και εμπορικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο. Με προϊόντα που διακινούνται σε περισσότερες από 100 χώρες και περίπου μισά από τα έσοδα να προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ, οι σειρές προϊόντων της BLACK+DECKER™ διατηρούν ηγετικά μερίδια αγοράς στον τομέα τους.
Alonzo G. Decker
 

Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής ηλεκτρικών εργαλείων και εξαρτημάτων. Η επιχείρηση των προϊόντων οικιακής χρήσης είναι πρώτη στις ΗΠΑ και ανάμεσα στους παγκόσμιους ανταγωνιστές στον τομέα μικρών οικιακών συσκευών.

Ποια ήταν λοιπόν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησε στην ανάπτυξη του μικρού καταστήματος μηχανημάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1900 στο σημερινό παγκόσμιο κατασκευαστικό και εμπορικό ισχυρό οργανισμό; Η απάντηση μπορεί να βρεθεί με μια ματιά στην εξέλιξη των κύριων γεγονότων στην ιστορία της εταιρείας.

 • 1917 - Η Εταιρεία κατοχύρωσε την πατέντα για τη λαβή πιστολιού και τον διακόπτη τύπου σκανδάλης για το δράπανο της. Δημιούργησε ακόμα το πρώτο εργοστάσιο BLACK+DECKER™ με 12.000 τ.μ. χωρητικότητα σε ένα κτίριο της πόλης Towson στις Ηνωμένες Πολιτείες, προάστιο τότε της πολιτείάς Baltimore των Ηνωμένων Πολιτειών.
 • 1922 - Η Εταιρεία ίδρυσε την πρώτη θυγατρική εταιρεία Βlack & Decker, Ltd., στον Καναδά και δημιούργησε την πρώτη γραμμή παραγωγής καθώς και τμήματα πωλήσεων, σέρβις και αποθήκών έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Εταιρεία επίσης πρόσθεσε το ηλεκτρικό κατσαβίδι στη συνεχώς αυξανόμενη γκάμα της.
 • 1925 - Η διεθνής ανάπτυξη συνεχίζεται. Η Βlack & Decker, Ltd. ιδρύεται στο Λονδίνο, Αγγλία, ως θυγατρική εταιρεία πωλήσεων, σέρβις, και αποθηκών για να εξυπηρετεί την Αγγλία.
 • 1928 - Η Βlack & Decker αγόρασε την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών εργαλείων, Van Dorn Electric Tool στο Cleveland, Ohio, Η.Π.Α.
 • 1929 - Η Βlack & Decker (Αυστραλία)Pty., Ltd ιδρύεται στο Σύδνει, Αυστραλία, ως θυγατρική εταιρεία παραγωγής, πωλήσεων, σέρβις, και αποθηκών.
 • 1941 - Το εργοστάσιο στο Towson άρχισε να κατασκευάζει φυτίλια, βλήματα όπλων και άλλα υλικά πολέμου για τους Συμμάχους. Παρά την κατασκευή ποικίλων τέτοιων υλικών, η Εταιρεία συνέχισε την παραγωγή ηλεκτρικών εργαλείων εντός των επιτρεπόμενων ορίων.
 • 1943 - Η BLACK+DECKER™ έλαβε το πολύτιμο βραβείο παραγωγή "E" του Στρατού-Ναυτικού, που ήταν ανάμεσα στα τέσσερα βραβεία που απονεμήθηκαν στην εταιρεία κατά το ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 • 1946 – Ιδρύθηκε ένα υποκατάστημα με σκοπό την ανάπτυξη της εταιρείας στο Δυτικό Ημισφαίριο. Για να αποκτήσει ώθηση προς τα νότια, η Εταιρεία άνοιξε εμπορικό κατάστημα, τμήμα σέρβις και αποθήκη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
 • 1950 – Το εκατομμυριοστό δράπανο 1/4" Οικιακής Χρήσης ξεχώρισε από τη σειρά του, ένα ορόσημο για την κατασκευαστική ιστορία της Εταιρείας.
 • 1951 – Ο S. Duncan Black, συνιδρυτής και πρόεδρος από το 1910, πέθανε στις 15 Απριλίου, σε ηλικία 68 ετών, και ανέλαβε πρόεδρος ο Alonzo G. Decker, Sr. Η Εταιρεία άρχισε την κατασκευή εργοστασίου 121.000 τετραγωνικών ποδιών στο Hampstead, στο Maryland των ΗΠΑ.
 • 1954 – Συνεχίζοντας να είναι πρόεδρος, ο Alonzo G. Decker, Sr. εκλέχθηκε στη νέα θέση που δημιουργήθηκε ως Προεδρεύων του σώματος των Διευθυντών.
 • 1955 – Η BLACK+DECKER™ Νότιας Αφρικής (Pty.), Ltd. δημιουργήθηκε ως ανεξάρτητο υποκατάστημα για πωλήσεις και σέρβις, στο Γιοχάνεσμπουργκ (μετακινήθηκε στο Κέηπ Τάουν το 1958), και η Εταιρεία έχτισε μια εγκατάσταση 50.000 τετραγωνικών ποδιών στο Croydon, στη Βικτώρια της Αυστραλίας.
 • 1956 – Ο Alonzo G. Decker, Sr. πέθανε στις 18 Μαρτίου, σε ηλικία 72 ετών. Ο Robert D. Black, διοικητικό στέλεχος της Εταιρείας για πολύ καιρό και αδελφός του S. Duncan Black, ορίστηκε προεδρεύων του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος.
 • 1957 – 1958 – Δημιουργήθηκε, στις Βρυξέλλες, η BLACK+DECKER™ (Βελγίου) Α.Ε. ως ανεξάρτητο υποκατάστημα ως προς τις πωλήσεις, το σέρβις και την αποθήκη. Το 1958, δημιουργήθηκε στο Auckland, η BLACK+DECKER™ (Νέας Ζηλανδίας) Ltd., ενώ στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας ιδρύθηκε η BLACK+DECKER™, G.m.b.H. και στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ιδρύθηκε η BLACK+DECKER™ (Ολλανδίας) B.V.
 • 1959 – Η BLACK+DECKER™ οργάνωσε ένα υποκατάστημα που ονομάστηκε Master Power Corporation, το οποίο απέκτησε την Master Pneumatic Tool Company, μια κατασκευαστική εταιρία φορητών εργαλείων αέρα που δραστηριοποιήθηκε στο Οχάιο και στον Καναδά.
 • 1960 – Ο Alonzo G. Decker, Jr., γιος του συνιδρυτή και υπάλληλος της BLACK+DECKER™ από το 1930, διαδέχθηκε τον Robert D. Black στη θέση του προέδρου. Ο κ. Black συνέχισε να είναι προεδρεύων του σώματος και διευθύνων σύμβουλος. Η BLACK+DECKER™ απόκτησε την DeWalt, Inc. του Λάνκαστερ, στην Πενσυλβάνια, μια κατασκευαστική εταιρία σταθερών δισκοπρίονων και άλλων σταθερών εργαλείων για εργασίες ξύλου στις ΗΠΑ και στον Καναδά.
 • 1965 – Η εγκατάσταση στο Hampstead μεγάλωσε κατά 240.000 τετραγωνικά πόδια για να στεγάσει το τμήμα παραγωγής που μεταφέρθηκε εκεί από το Towson. Η κίνηση αυτή σηματοδότησε το τέλος του τμήματος παραγωγής στο Towson, όπου οι εγκαταστάσεις ανακαινίστηκαν για να στεγάσουν τις αυξημένες δραστηριότητες έρευνας και εφαρμοσμένης τεχνολογίας.
 • 1967 – 1968 – Η εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τιμήθηκε με το Βραβείο της Βασίλισσας για τη Βιομηχανία, για την επιτυχία της στην αύξηση των εξαγωγών. Η Ιταλική εταιρία κέρδισε το περιζήτητο Oscar del Commercia από την Ιταλική κυβέρνηση για τη συνολική της προσφορά στην οικονομία της χώρας.
 • 1970 – 1971 – Η εταιρεία απέκτησε την Carbide Router Company, Inc. του Moonachie, New Jersey, ΗΠΑ. Το 1971, η BLACK+DECKER™ (Νιγηρίας), Ltd. στο Λάγος και η BLACK+DECKER™ Argentina S.A.C.I. στο Μπουένος Άιρες δημιούργησαν ανεξάρτητα υποκαταστήματα για πωλήσεις και σέρβις.
 • 1972 – Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραχώρησε έγκριση το 1972 στην BLACK+DECKER™ για την κατασκευή ηλεκτρικών εργαλείων στη χώρα αυτή. Η Nippon B&D KK έγινε η πρώτη μη-Ιαπωνική εταιρεία που, σε πέντε χρόνια, έλαβε τέτοια έγκριση , στον ιδιωτικό τομέα.
 • 1973 Λανσάρετε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πτυσσόμενος πάγκος εργασίας Workmate® και αποσπά το βραβείο εξαιρετικού σχεδιασμού από την επιτροπή σχεδίασης της Αγγλίας
 • 1974 – Οι πωλήσεις ξεπέρασαν το όριο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πρώτη ετήσια εγγύηση ικανοποίησης του πελάτη παρουσιάστηκε από την BLACK+DECKER™ στις ΗΠΑ.
 • 1975 – Ο Alonzo G. Decker, Jr. εγκατέλειψε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά διατήρησε τη θέση του προεδρεύοντος στο σώμα των διευθυντών. Ο Francis P. Lucier διαδέχθηκε τον Decker ως διευθύνων σύμβουλος και συνέχισε ως πρόεδρος. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας που ένα μέλος της οικογένειας Black ή Decker δεν κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
 • 1979 – Η επιχείρηση των ηλεκτρικών εργαλείων των ΗΠΑ, ενσωματώθηκε ως αυτόνομο υποκατάστημα υπό την επωνυμία BLACK+DECKER™ (U.S.), Inc. Οι ετήσιες πωλήσεις έφθασαν στο 1 δισ. δολάρια για πρώτη φορά.
 • 1981 – Ο Robert D. Black, πρώην πρόεδρος του σώματος και διευθύνων σύμβουλος, πέθανε στις 21 Μαρτίου, σε ηλικία 84 ετών.
 • 1984 – Η BLACK+DECKER™ ανακοίνωσε ένα σημαντικό σχέδιο αναδιοργάνωσης για την αναθεώρηση της διαχείρισης της εταιρίας και την συγχώνευση των τμημάτων κατασκευών. Έκλεισαν οι εγκαταστάσεις στο Maidenhead και στο Harmondsworth, της Αγγλίας, στο Kildare της Ιρλανδίας, στο Lancaster της Πενσυλβάνια και στο Solon, του Οχάιο των ΗΠΑ. Οι μονάδες παραγωγής μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις της BLACK+DECKER™. Επίσης το 1984, η εταιρεία απέκτησε το τμήμα μικρών οικιακών συσκευών της General Electric . Η BLACK+DECKER™ λάνσαρε ένα πρόγραμμα μεταφοράς του εμπορικού ονόματος. Ο νέος στόχος ήταν η μεταφορά του εμπορικού ονόματος της BLACK+DECKER™ στις οικιακές συσκευές που απέκτησε από την General Electric.
 • 1984 – Εκφράζοντας την ευρύτερη γκάμα προϊόντων της και τη παγκόσμια αναγνώριση της σε θέματα μάρκετινγκ, η εταιρεία απέκτησε νέο λογότυπο. Το νέο λογότυπο διατήρησε το έντονο πορτοκαλί χρώμα, το οποίο είχε πια ταυτισθεί με την εταιρία και κράτησε την παράδοση του εξαγώνου.
 • 1985 – Η BLACK+DECKER™ έγινε 75 ετών. Με την ευκαιρία της γιορτής τοποθετήθηκε θαλαμίσκος με αξιομνημόνευτα γεγονότα από την ιστορία της εταιρείας στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο μηχανολογίας στο Towson. Ο θαλαμίσκος αυτός θα παραμείνει σφραγισμένος μέχρι το 2085. Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο μάρκετινγκ και στις πωλήσεις πωλήσεων, οι μέτοχοι της εταιρίας ενέκριναν την αλλαγή της ονομασίας σε «The BLACK+DECKER™ Corporation».
 • 1987 – Η BLACK+DECKER™ ανακτά συσσωρευμένη ισχύ. Τα κέρδη διπλασιάστηκαν και οι πωλήσεις ήταν οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 2 δισ.$, και η BLACK+DECKER™ καταχωρήθηκε από το Fortune μεταξύ των 200 μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιριών των ΗΠΑ. Το περιοδικό Sales & Marketing Management Magazine κατέγραψε την BLACK+DECKER™ ως την εταιρία με τις καλύτερες πωλήσεις σύμφωνα με έρευνα που έγινες στις ΗΠΑ.
 • 1988 – Η εταιρεία τιμήθηκε με το Μετάλλιο Επαγγελματικής Υπεροχής για τη δράση της στην παγκόσμια αγορά και την εξειδίκευσή της.
 • 1989 – Η BLACK+DECKER™ απέκτησε την Emhart Corporation (2,8 τρισ. δολάρια έσοδα) το 1989, σχεδόν διπλασιάζοντας το μέγεθος της εταιρείας, δημιουργώντας μια πιο ολοκληρωμένη παρουσία προσθέτοντας μια σειρά από αξίολογα επώνυμα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Kwikset® οικιακές κλειδαριές για πόρτες και κάγκελα, Price Pfister® στρόφιγγες, Molly® στηρίγματα τοίχων, POP® καρφιά, True Temper μπαστούνια γκολφ και πολλά άλλα καταναλωτικά και εμπορικά προϊόντα. Η BLACK+DECKER™ εισήχθη στο U.S.A. Space Foundation’s Space Technology Hall of Fame για τις επιτεύξεις της στα επαναφορτιζόμενα εργαλεία και τη συνεισφορά της στα προγράμματα Gemini και Apollo της NASA.
 • 1990 – Η εταιρεία ξεπλήρωσε τα περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια του χρέους απόκτησης νέων εταιριών, με έσοδα από την πώληση έξι μη-στρατηγικών επιχειρήσεων. (Δύο επιπλέον επιχειρήσεις πωλήθηκαν στις αρχές του 1991, επιφέροντας πρόσθετα έσοδα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ξεπληρώσει το χρέος.) Από τις 6.000 εμπορικές εταιρείες που αξιολογήθηκαν από 10.000 καταναλωτές, η BLACK+DECKER™ κέρδισε την έβδομη θέση ως πιο αξιόλογη και δημοφιλή στις ΗΠΑ και τη δέκατη ένατη στην Ευρώπη. Η BLACK+DECKER™ ξεκίνησε ένα Σύστημα Ολικής Ποιότητας που είχε ως στόχο την αύξηση του επιπέδου ικανοποίησης των καταναλωτών σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της εταιρείας.
 • 1992 – Λανσαρίστηκε η εντελώς νέα σειρά επαγγελματικών προϊόντων DEWALT για τη Βόρεια Αμερική.
 • 1993 – Η δέσμευση της εταιρείας στους καταναλωτές της για νεα προϊόντα και σέρβις της εξασφάλισε το βραβείο Vendor of the Year από το Wal-Mart, Builders Square, L.G. Cook, BMA, Channel Home Centers, και άλλα σημαντικά κέντρα των ΗΠΑ. Επίσης λανσαρίστηκε στην Ευρώπη η αξιόλογη σειρά επαγγελματικών ηλεκτρικών εργαλείων Elu.
 • 1993 The latest range of Dustbuster® hand-held cordless vacuum cleaners was awarded the prestigious British Design Award by the Design Council.
 • 1995 - Η καινούργια σειρά επαγγελματικών εργαλείων και εξαρτημάτων DeWalt παρουσιάστηκε στην Ευρώπη.
 • 1996 – Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις κατείχαν την πρώτη ή δεύτερη θέση στα μερίδια αγοράς στον τομέα τους και κατά τη διάρκεια του χρόνου βελτίωναν τη θέση τους με συνεχή ροή νέων, πρωτοποριακών προϊόντων.
 • 1998 – Η BLACK+DECKER™ δημοσιεύει το ισχυρότερο ισοζύγιο της δεκαετίας και οι πωλήσεις των κύριων επιχειρήσεων φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ.
 • 1999 – Στόχος της εταιρείας είναι η διεύρυνση των δραστηριοτητών της σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας στρατηγικά το διαδίκτύο και τα οφέλη της ηλεκτρονικής αγοράς ώστε να μπορεί να στηρίξει τους βασικούς συνεργάτες λιανικής πώλησης που επεκτείνονται στη Β. Αμερική και σε όλο τον κόσμο.
 • 1999 BLACK+DECKER™ was awarded the prestigious Millennium Product status for its VP2000K Quattro® multi tool by the Design Council.
 • 2000 BLACK+DECKER™ won the consumer product category of the 11th Annual Design Week Awards with the Mouse® detail sander. It also won the US based IDSA award.
 • 2002- Η BLACK+DECKER™ και η Ηitchi Koki συνεργάζονται στα ηλεκτρικά εργαλεία.
 • 2002 The BLACK+DECKER™ uniquely styled entry level Dustbuster® hand vac was given a Bronze award by the IDSA.
 • 2003 - Η Βlack & Decker πουλάει την επιχείρησή της στην Ευρώπη στην Assa Abloy στο αντίτιμο των 108 εκατομμυρίων δολλαρίων.
 • 2003 - Η BLACK+DECKER™ εξαγοράζει τις εταιρίες Baldwin Hardware και Weiser Lock από το Masco, στην τιμή των 275 εκατομμυρίων δολλαρίων.
 • 2004 - Η BLACK+DECKER™ ανακοινώνει μετοχικό κέρδος πριν τις αναδιοργανωτικές αλλαγές σε $1.35 ανά μετοχή στο τέταρτο τετράμηνο του 2003 και το ρεκόρ των $4.02 ανά μετοχή για όλο τον χρόνο, δημιουργώντας $480 εκατομμύρια σε ρευστό.
 • 2004 - Η BLACK+DECKER™ ανακοινώνει ρεκόρ μετοχικού κέρδους από συνεχείς εργασίες στο δεύτερο τετράμηνο του 2004.
 • 2004 - Η BLACK+DECKER™ ανακοινώνει την αγορά της εταιρείας Tools Group από την Pentair, Inc. (NYSE: PNR) με το ποσό των $775 εκατομμυρίων σε μετρητά. Η Tools Group περιλαμβάνει τις Porter-Cable, Delta, DeVilbiss Air Power, Oldham Saw, και FLEX, με πωλήσεις $1.08 δις και κέρδη $82 εκατομμύρια το 2003. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bdk.com
 • 2005 Launch of the highly innovative Alligator® lopper, a user friendly woodcutting solution. It was duly awarded the prestigious German IF Design Award for 2006.
 • 2007 The BLACK+DECKER™ 2nd generation of cylinder vacuum cleaner received the Plus X award for design and our innovative Pivot® Dustbuster® hand vac was awarded the Plus X accolade for design and ergonomics.

Dewalt συστημα Perform & Protect

KΡΑΔΑΣΜΟΙ

50% Xαμηλότερα επίπεδα κραδασμών

Η έκθεση σε συνθήκες κραδασμών μπορεί να προκαλέσει διάφορες παθήσεις όπως αυτή του συνδρόμου (HAVS) ή αλλιώς κραδασμοί του χεριού αλλά και παθήσεις που περιλαμβάνουν το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και τα λευκά χέρια.

Το σύστημα Perform & Protect έχει βραβευτεί για τα χαμηλά Tri - Axial επίπεδα κραδασμών παρατείνοντας έτσι το χρόνο εργασίας χωρίς να μειώσει καθόλου τις αποδόσεις του εργαλείου.

ΣΚΟΝΗ

Πρωτοποριακή λύση εξαγωγής σκόνης

Η εισπνοή της αερομεταφερόμενης σκόνης μπορεί να προκαλέσει χρόνιες παθήσεις όπως η πυριτίαση και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Το σύστημα Perform & Protect έχει βραβευτεί για τα μειώνοντας τα επίπεδα εισπνοής σκόνης χαρίζοντας σας ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας.

ΕΛΕΓΧΟΣ

Μοναδικός και καινοτόμος έλεγχος ροπής

Όταν τρυπάτε ή κόβετε υπάρχει πάντα η πιθανότητα το εργαλείο να μπλοκάρει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο εργαλείο σας ή ακόμα και σε εσάς.

Το σύστημα perform & Protect έχει βραβευτεί για τον έλεγχο του με την πρόσθεση ενός επιπλέον ελέγχου ροπής για μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ & ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Dewalt πολιτική εγγυήσεων

Τα περισσότερα προϊόντα DEWALT καλύπτονται από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εγγυήσεως για επαγγελματίες χρήστες. Αυτή η εγγύηση, είναι επιπλέον της κανονικής και, σε καμμία περίπτωση, δεν θίγει τα δικαιώματα των επαγγελματιών ή ακόμη και των ιδιωτών-ερασιτεχνών χρηστών. Η συγκεκριμένη εγγύηση, ισχύει εντός των περιοχών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

 
 Ημέρες Εγγύηση Ικανοποιητικής Απόδοσης
 
Αν δεν μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγορά ενός προϊόντος DEWALT, απλά επιστρέψτε το μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς στο σημείο αγοράς για πλήρη αποζημίωση ή αντικατάσταση. Απόδειξη αγοράς πρέπει να προσκομιστεί. Τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά εξαιρούνται εκτός και αν έχουν εγγύηση.
 ΕΤΟΣ Συμβόλαιο Δωρεάν Σέρβις
 
Αν χρειαστείτε συντήρηση ή επισκευή για το προϊόν DEWALT που αγοράσατε μέσα στους πρώτους 12 μήνες από την ημερομηνία αγοράς, δε θα χρεωθείτε από τα εξουσιοδοτημένα σέρβις της DEWALT. Απόδειξη αγοράς πρέπει να προσκομιστεί. Η εγγύηση περιλαμβάνει και την εργασία. Τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά εξαιρούνται εκτός και αν έχουν εγγύηση.
 ΕΤΟΣ Πλήρης Εγγύηση
 
Αν το προϊόν DEWALT που αγοράσατε αποδειχθεί ελαττωματικό λόγω υλικών ή κατασκευής μέσα σε 12 μήνες από την ημερομηνία αγοράς, η DEWALT αναλαμβάνει να αντικαταστήσει όλα τα ελαττωματικά μέρη δωρεάν – ή εφόσον κριθεί αναγκαίο – να αντικαταστήσει το προϊόν δωρεάν εφόσον:
 
·         Το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί λάθος
 
·         Έχουν τηρηθεί οι οδηγίες χρήσης
 
·         Δεν έχουν γίνει επισκευές από μη εξουσιοδοτημένα σέρβις
 
·         Υπάρχει απόδειξη αγοράς
 
Προκειμένου να γίνει μια αξίωση εγγύησης, θα πρέπει να προσκομίσετε την απόδειξη αγοράς στον έμπορο ή στο εξουσιοδοτημένο σέρβις και το προϊόν σας θα πρέπει να έχει την ένδειξη CE, όπως παρουσιάζεται παρακάτω:
 

Σελίδα 1 από 2